Ar fi luat 1800 de euro mită, pentru a ajuta un bărbat să obțină permisul de conducere: Doi tineri din Drochia, reținuți

Doi tineri din raionul Drochia sunt cercetați penal de ofițerii Direcției Generale Teritoriale „Nord” a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar pornit pe trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit CNA, suspecții ar fi pretins 1800 de euro, sub pretextul că pot determina funcționarii de la Secția de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca să favorizeze susținerea cu succes a examenului auto și obținerea permisului de conducere de categoria B.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar în baza denunțului a fost pornit un dosar penal pentru trafic de influență. Drept urmare, ofițerii anticorupție au efectuat o transmitere de control în care unul dintre suspecți ar fi primit 100 de euro pentru perfectarea certificatului, care confirmă frecventarea lecțiilor de conducere auto suplimentare, necesar pentru a fi acceptat la examene. La domiciliile suspecților au fost făcute percheziții, în cadrul cărora au fost găsite și ridicate actele de școlarizare pe numele denunțătorului. DGT Nord desfășoară în continuare acțiuni de documentare a cazului, pentru a identifica complicii bănuiților.

Cei doi tineri sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.


Pub