(doc) „PAS, în agonie. Istoria arată că sfârșitul vostru este aproape”: Tauber scrie scrisori de mână din izolator, pentru guvernare și Ilan Șor

Deputata, Maina Tauber, vine cu mesaje din izolator, prin intermediul avocatului. O scrisoare adresată către PAS, Ilan Șor și echipa sa a fost publicată pe pagina sa de Facebook. Scris de mână, Tauber afirmă că „PAS este în agonie, iar cele întâmplate ieri nu-i face decât să ne întărească”. La fel, aceasta le transmite Maiei Sandu și lui Igor Grosu că au pierdut legătura cu realitatea și face apel la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și la organizațiile internaționale să fie atente la ceea ce se întâmplă în Moldova.

Foto: captură video
„Îi mulțumesc domnului Președinte, Ilan Șor, și întregii echipe a Partidului „ȘOR” pentru susținerea și grija față de mine. Am spus și repet, suntem cea mai bună și mai puternică echipă. Suntem cei mai consolidați și uniți.

PAS este în agonie. Presiunile, perchezițiile și reținerile despre care a vorbit președintele Ilan Șor s-au adeverit. Cu toate acestea, cele întâmplate ieri nu ne face decât să ne întărească. Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici.

Le transmit Maiei Sandu, lui Igor Grosu și tuturor celor din PAS că sunteți neadecvați și ați pierdut legătura cu realitatea. Istoria arată că sfârșitul vostru este aproape. Sunteți niște ocupanți și trădători de Patrie.

Vă asigur că echipa lui Ilan Șor va salva țara de voi, care ați distrus-o. Chiar dacă am fost reținută, nu vom respecta condițiile voastre. Nu avem nevoie să facem nicio înțelegere cu voi. Tot ce ne dorim acum este ca Republica Moldova să scape de voi și vă asigur că victoria va fi de partea noastră.

Fac apel la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și la organizațiile internaționale să fie atente la ceea ce se întâmplă în țara noastră, să examineze cu atenție dosarul meu și al Partidului „ȘOR”, care demonstrează că opoziția este presată.

Îi îndemn pe membrii de partid, colegii, susținătorii, simpatizanții Partidului „ȘOR”, precum și pe toți cetățenii Republicii Moldova să iasă în stradă ca să dea jos ciuma galbenă - PAS. Pentru Moldova, pentru copiii și nepoții voștri, pentru o viață nouă! Alegerile anticipate sunt singura soluție! Într-un ceas bun și Doamne-ajută!

P.S. Acest mesaj este transmis prim intermediul avocatului care mă reprezintă”, a scris Tauber.

Ieri dimineața, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat ieri în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Ulterior, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub