(video) „Marina, suntem cu tine!” Membri și simpatizanți Șor au protestat la PG: „Robu - robul Maiei Sandu”

Simpatizanții și membrii Partidului Șor participă la un protest în fața sediului Procuraturii Generale, în susținerea deputatei Marina Tauber, reținută ieri.

Foto: captura ecran

update „Libertate pentru Tauber”, „Marina, noi suntem cu tine”, scandează protestatarii în fața sediului Procuraturii Generale.

update Primarul comunei Piatra, Radu Bușilă: Noi, bărbații, trebuie să fim solidari cu femeile noastre. Viitorul președine al RM se numește Marina Tauber.

update „Libertate pentru Tauber”, scandează oamenii prezenți la protest.

update „Jos Maia Sandu! Jos guvernarea”, scandează manifestanții.

update Primarul de Orhei, Pavel Verejanu: Robul Maiei Sandu a revenit în funcție și în loc să se apuce de muncă, iarăși Ilan Șor și Marina Tauber. Nu ne vom mira dacă și pe noi vor apărea dosare.

update „Marina, suntem cu tine!” „Libertate”, „Jos guvernarea”, scandează protestatarii.

update Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu: Mitingul de azi e în fața PG, pentru că tocmai PG e folosită ca bâtă politică atunci când e vorba de opoziție.

update Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu: Nu poate fi arestată doar pentru că are o funcție de conducere, doar pentru că anumite acte nu sunt în regulă.

update Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu: Marina nu a făcut nimic altceva decât să respecte legislația, așa cum a făcut și la Bălți. Aceste două evenimente au legătură, după alegerile din Bălți, PAS a început să scadă în sondaje. Iată de ce Marina Tauber este hărțuită.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:



Ieri dimineață, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

Tot ieri, Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Mai devreme, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută după votul din Parlament cu privire la retragerea imunității sale.

În urma votului în plen, Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Mai devreme, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei. Ulterior deputata a fost reținută.


Pub