CA a interzis distribuirea unui post TV în Moldova pentru lipsa licenței de emisie

console and tv
Foto: depositphotos.com

Consiliul Audiovizualului (CA) a interzis în cadrul ședinței de astăzi, 22 iulie, postul de televiziune „M-Mульт” în Republica Moldova pentru lipsa licenței de emisie.

Respectiv, CA a decis că distribuitorii de servicii media vor exclude serviciul media audiovizual de televiziune „M-Mульт” din oferta de servicii media retransmise.

„A fost dispusă monitorizarea serviciului media audiovizual de televiziune «M-Mульт», în vederea respectării prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova. Rezultatele monitorizării au atestat că în perioada de raport, serviciul media audiovizual de televiziune «M-Mульт» a difuzat comunicări comerciale pentru: magazinele «BOMBA», «Enter», «Bosch», «Grand Hall» – «Sportlandia»; «Scavolini»; băncile comerciale: «VictoriaBank», «ProCreditBanc»; zahăr «Domnița»; «Siemens» (Moldova)”, se arată într-un comunicat al CA.

Consiliul Audiovizualului a solicitat autorității de reglementare în domeniul audiovizualului din Regatul Spaniei să comunice dacă compania „PREMIERA TV” SL deține actul permisiv eliberat de autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Regatul Spaniei pentru serviciul media audiovizual de televiziune „М-Мульт”.

Urmare a verificării paginii oficiale a Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale, indicată în scrisoarea CNMC, Compania „Premiera” SL nu se regăsește printre furnizorii care dețin licență de emisie eliberată de autoritatea competentă din Spania.

Astfel, se constată că serviciul media audiovizual de televiziune „M-Mульт” nu este un post de televiziune străin. Prin urmare, sunt relevante prevederile art. 84 alin. (7) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale, potrivit cărora: „Se sancționează cu amendă de la 15 000 de lei la 20 000 de lei furnizorii de servicii media și distribuitorii de servicii media”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente