Tauber: „Voi fi reținută, după votul din Parlament. La comanda Maiei Sandu, procurorii vor scoate acele galbene ale represiunilor”

Marina Tauber califică drept „show de prost gust și o banală răfuială politică” solicitarea Procurorului General interimar Dumitru Robu, în Parlament, de a-i fi ridicată imunitatea și perchezițiile care au loc astăzi în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”. „La comanda PAS și a Maiei Sandu, procuroii caută acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate acele galbene ale represiunilor din dotarea PG, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale”, a declarat Tauber. Deputata susține că deține informații precum că va fi reținută imediat după votul aleșilor poporului.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernarea PAS nu poate face nimic cu criza actuală și nu a găsit nimic potrivit decât să-mi ridice iarăși imunitatea, dar și să facă percheziții la membrii și conducerea Partidului Șor. Guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul Șor. Procurorii și ofițerii CNA au descins cu percheziții la sediile partidului din Chișinău și din țară și sunt gata să ne pună în cârcă noi acuzații aberante și nefondate. După ce Partidul Șor a anunțat că nu se va supune șantajului din partea puterii, Președinția a dat indicații să fie organizate percheziții și pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii Partidului Șor. E un abuz, o încercare de a ne reduce la tăcere, de a renunța la proteste și de a ne face să cedăm presiunilor lor. Ei caută să scape de noi, pentru că suntem oponenții lor politici direcți. Tot ce vedeți azi e o banală răfuială politică, nimic nou, aceleași strategii, aceleași mârșăvenii, exact cum ne-a obișnuit PAS, de când a venit la guvernare. La comanda PAS și a Maiei Sandu, procuroii caută acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate acele galbene ale represiunilor din doatareaPG, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale.

Tauber a mai spus că nu are de gând să plece nicăieri și că este pregătită să demonstreze tuturor că nu poartă „nicio vină”: Probabil s-au așteptat să ne ascundem, să dăm bir cu fugiții, dar nu avem de gând să facem asta. Să nu creadă cineva că va putea scăpa de mine așa ușor”.

Deputata acuză persoane concrete de faptul că îi va fi retrasă imunitatea: Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, Eugen Rurac, șeful interimar al Departamentului anchetă al CNA, Dorin Recean, consilierul președintei Maia Sandu și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

„După decizia Comisiei juridice și după ridicarea în Parlament a imunității mele, eu voi fi reținută. Această informație o dețin de săptămâna trecută”, a mai declarat Tauber.



Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat astăzi în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

Astăzi dimineață, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

La 26 mai, deputata Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. „Trăiesc un deja-vu, neplăcut, acum 3 ani același Procuror General interimar a venit să ceară ridicarea imunității. La fel ca atunci, acuzațiile sunt la fel de penibile”, a declarat Tauber, înainte de procedura de vot.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în legislativul precedent.


Pub