Ultima oră! Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile lui Robu, votate de PAS și Șor

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Foto: Captură de ecran

Marina Tauber califică drept „show de prost gust și o banală răfuială politică” solicitarea Procurorului General interimar Dumitru Robu, în Parlament, de a-i fi ridicată imunitatea și perchezițiile care au loc astăzi în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”. „La comanda PAS și a Maiei Sandu, procuroii caută acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate acele galbene ale represiunilor din doatareaPG, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale”, a declarat Tauber.

Comisia juridică a aprobat cele două cereri privind ridicarea imunității deputatei Marina Tauber. Urmează cererile procurorului general interimar și rapoartele comisiei sa fie examinate în plenul parlamentului și supuse votului. Despre aceasta a anunțat Președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins astăzi cu percheziții în mai multe locații din țară. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unui dosar pornit cu „privire la finanțarea ilegală a unui partid din Republica Moldova, de către un grup criminal organizat”.

În această dimineață, sediile Partidului Șor din țară, inclusiv din capitală, au fost luate pe sus de procurori și ofițeri SIS.

Despre percheziții a anunțat liderul Partidului Șor, Ilan Șor, încă la sfârșitul săptămânii trecute și a acuzat guvernarea că vrea să pună astfel presiune pe formațiune pentru ca aceasta să renunțe la proteste anti-PAS.

Totodată, Procurorul General interimar a mers în Parlament pentru a cere ridicarea imunității de deputat a Marinei Tauber.


Pub