Ministrul Justiției: Partidele care s-au creat din corupție și sunt administrate de grupări criminale trebuie să răspundă în fața legii

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, declară că anume corupția din partidele politice dau startul corupției mari. „Partidele care s-au creat din corupţie şi sunt administrate de organizații/grupări criminale trebuie să răspundă în faţa legii”, a scris astăzi Litvinenco, în timp ce Parlamentul vota pentru ridicarea imunității deputatei Partidului Șor, Marian Tauber.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„De la venirea noastră în politică, am spus că corupția mare începe cu corupția din partidele politice. Partidele care s-au creat din corupţie şi sunt administrate de organizații/grupări criminale trebuie să răspundă în faţa legii. Iar instituțiile statului trebuie să oprească această practică vicioasă. Democraţia înseamnă competiţie bazată pe liber consimţământ, dar nu prin corupere şi jocuri murdare”, a scris Litvinenco pe Facebook.


În această dimineață, sediile Partidului Șor din țară, inclusiv din capitală, au fost luate pe sus de procurori și ofițeri SIS.

Despre percheziții a anunțat liderul Partidului Șor, Ilan Șor, încă la sfârșitul săptămânii trecute și a acuzat guvernarea că vrea să pună astfel presiune pe formațiune pentru ca aceasta să renunțe la proteste anti-PAS.

Totodată, Procurorul General interimar a mers în Parlament pentru a cere ridicarea imunității de deputat a Marinei Tauber, pe două dosare, iar deputații PAS și Șor au votat pentru ambele solicitări.


Pub