Ultima oră! Deputata Marina Tauber, reținută pentru 72 de ore

Deputata Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Foto: captură video

Mai devreme, procurorii au descins cu percheziții în biroul deputatei.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Cererile procurorului general interimar Dumitru Robu au fost aprobate de deputații PAS și Șor.

Mai devreme, Tauber a declarat că deține informația precum că va fi reținută astăzi.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a înaintat astăzi în Parlament două cereri de ridicare a imunității în privința deputatei Șor Marina Tauber. Aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

În această dimineață, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.

La 26 mai, deputata Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. „Trăiesc un deja-vu, neplăcut, acum 3 ani același Procuror General interimar a venit să ceară ridicarea imunității. La fel ca atunci, acuzațiile sunt la fel de penibile”, a declarat Tauber, înainte de procedura de vot.

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară și în legislativul precedent.


Pub