(video) Kirkorov și Morgenshtern ar fi primit sute de mii de dolari pentru concertul „anulat”: Cine de fapt i-a plătit

Procurorul General interimar Dumitru Robu a declarat, la ședința de astăzi a Parlamentului, că partidul Șor a achitat peste 4 milioane de lei ca să-i aducă pe interpreții ruși: Filip Kirkorov și Morgenshtern, la concertul care urma să aibă loc pe 19 iunie, dar într-un final s-a anulat, scrie SHOK.md.

Foto: SHOK.md

„Partidul Șor a efectuat plăți către interpreții din Federația Rusă, Filip Kirkorov și Morgenshtern în sumă totală de 260 mii de dolari, pentru organizarea concertului, care urma să aibă loc la data de 19 iunie. 2022, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa și nu au fost restituite”, a menționat Robu.

Vezi video pe SHOK.md.

La 14 iunie, artistul din Rusia Morgenshtern a anunțat că se află la Chișinău, iar pe 19 iunie, va susține un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Cântărețul a anunțat că intrarea va fi gratuită.

Concertul lui Morgenshtern la Chișinău e pus sub semnul întrebării. Organizatorii acestuia ar fi fost avertizați să renunțe la rapperul rus.

Artistul din Rusia Morgenshtern a confirmat că concertul său din Moldova s-a amână. Artistul a spus că nu „se implică în jocuri politice” și și-a îndemnat fanii să nu meargă la eveniment.

Filip Kirkorov, Dava și interpretul Vanea Dmitrienko au fost întâmpinați, la data de 18 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu pâine, sare și vin. Aceștia au fost invitații surpriză de la concertul care urma să aibă loc, totuși pe 19 iunie, în PMAN, dedicat zilei absolvenților, la care urma să cânte artistul rus Morgenshtern.

Concertul la care urmau să evolueze mai mulți artiști ruși a fost, într-un final, anulat, după ce poliția a interzis amplasarea scenei în Piața Marii Adunări Naționale, chiar dacă organizatorii aveau o autorizație în acest sens de la autoritățile locale. Organizatorii concertului au acuzat guvernarea PAS de sabotaj și de dictatură, iar pe oamenii legii i-au numit „prezervative” folosite de către cei de la putere.

După ce le-a fost anulat concertul, Filip Kirkorov, Dava și interpretul Vanea Dmitrienko nu au pierdut timpul în zadar. Artiștii au vizitat câteva destinații turistice din Moldova, unde s-au distrat cu muzică, mâncare tradițională și multă voie bună.



Pub