Meteorologii a anunțat un nou cod galben de pericol de caniculă. În prezent, în țară sunt valabile cinci avertizări meteorologice și hidrologice

caldura
Foto: playtech.ro

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică, valabilă din 22 până în 24 iulie pe teritoriu Republicii Moldova.

Astfel, potrivim meteorologilor, în intervalul menționat pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C. Prognoza meteo pentru următoarele șapte zila poate fi văzută mai jos.

old.meteo.com

Amintim că, la moment, în Moldova sunt valabile patru coduri de avertizare hidrologică și meteorologică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis la 19 iulie, o avertizare hidrologică, consituită dintr-un cod galben, unul portocaliu și altul roșu, de scurgere scăzută a apei, din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. Totodată, în țară este valabil și un cod galben de pericol excepțional de incendiu, care este valabil până în 22 iulie.

În acest context, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat că va solicita Comisiei Situații Excepționale instituirea stării de urgență în domeniul agriculturii.

Aceeași situație este prezentă și în Europa, peste jumătate din suprafața Uniunii Europene, inclusiv a Marii Britanii, fiind afectată de secetă, potrivit unui studiu al Centrului Comun de Cercetare al Uniunii Europene.

Totodată, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Barna Tanczos, a declarat miercuri, 20 iulie, că unele administraţii locale vor trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente