Ambasadorul Ucrainei: Kievul este cu ochii pe Transnistria, pentru că forțele militare ruse de acolo nu se supun Tiraspolului, ci Moscovei

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova susține că militarii țării sale văd în regiunea transnistreană a țării noastre „o potențială amenințare”. „Ucraina este cu ochii pe Transnistria. Înțelegem că probabil liderii de la Tiraspol nu vor să intre în niciun fel în aceste acțiuni militare, dar înțelegem că forțele armatei ruse din Transnistria nu se subordonează Tiraspolului, ci Moscovei”, a declarat Marko Shevchenko la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„De aceea Ucraina este gata să facă față la o asemenea amenințare, care, la momentul dat este calificată drept „potențială”. Militarii noștri spun că dacă amenințarea potențială ar putea deveni reală, atunci ei sunt pregătiți să-și facă treaba și răspunsul nostru va fi”, a explicat diplomatul ucrainean.

Anterior, Maia Sandu a declarat că în vizita sa la Kiev l-a asigurat pe Vladimir Zelenski că nu există riscuri de atac din partea regiunii transnistrene, din informațiile pe care le deține Chișinăul, care menține dialogul cu liderii de la Tiraspol.

Oficiali ucraineni au declarat, în repetate rânduri, că văd în Transnistria un pericol și că Rusia ar pregăti atacuri asupra Ucrainei de pe teritoriul necontrolat al Republicii Moldova. Aceste informații au fost respinse de Tiraspol, precum și de Chișinău.


Pub