Ministerul Culturii spune că nu a oferit aviz de demolare pentru clădirea din strada V. Alecsandri nr. 103

cladire alecsandri
Foto: Facebook/Eugen Urușciuc

Demolarea clădirii de pe strada Vasile Alecsandri nr. 103 din Capitală a stârnit mai multe dispute în societate. Deși Primăria Chișinău a declarat că demolarea a fost permisă în baza unei autorizații, Ministerul Culturii spune viceversa.

„Menționăm că în adresa Ministerului nu au parvenit solicitări de examinare a Proiectului de demolare a imobilelor pe adresa: str. V. Alecsandri nr. 103. În cazul în care se va constata că au fost efectuate anumite lucrări fără deținerea actelor permisive necesare, Ministerul Culturii va sesiza autoritățile competente în vederea investigării și constatării ilegalității intervențiilor la imobilul vizat, cu atragerea la răspundere potrivit legislației în vigoare”, se arată într-un comunicat emis de minister.

De cealaltă parte, primăria a declarat următoarele: „Actul permisiv menționat a fost emis în conformitate cu procedurile stabilite de Legea nr. 163/2010 «Privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii», reieșind din documentația de proiect elaborată, avizată și verificată în modul stabilit de legislație. Specificăm că documentația de proiect a fost avizată inclusiv de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.”

Demolarea clădirii a început în noaptea de 15 spre 16 iulie.

În acest context, Ministerul Culturii a mai anunțat că va iniția un proces de evaluare a proiectelor examinate de către Consiliul Național al Monumentelor Istorice în perioada ianuarie-iulie 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente