Locuitorii din Melitopol își primesc pensiile în bancnote rusești false. Cele mai importante evenimente din a 147-a zi de război

asdfh (1) (1)
Foto: unian.net/ captură de ecran

Astăzi este a 147-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Aproximativ 400 de milioane de dolari sunt cheltuiți zilnic de Federația Rusă pe întreținerea războiului din Ucraina. Cei mai mulți bani se folosesc pentru procurarea/crearea rachetelor și obuzelor, iar cei mai puțini – pe salariile soldaților din armată, scrie Forbes.  

🟣 Autoritățile ucrainene au primit datele personale ale soldaților ruși implicați în crimele de război din Bucea, regiunea Kiev. Acest lucru a fost confirmat de Departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Statele Unite ale Americii vor transporta în Ucraina alte patru sisteme HIMARS ca parte a unui nou pachet de asistență pentru armata ucraineană. Declarația a fost făcută de Lloyd Austin, secretarul american al Ministerului Apărării, informează corespondentul redacției Reuters.

🟣 În locuințele membrilor clubului rus de motociclism „Lupii de noapte”, care locuiesc în Europa, au fost efectuate percheziții și arestări. Conform informațiilor, clubul respectiv este în legătură directă cu președintele rus Vladimir Putin, transmite RIA Novosti.

🟣 Trei locuitori din localitatea Bahmut, Donețk, riscă până la opt ani de închisoare pentru predarea pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei către inamic. Informația a fost precizată într-un mesaj pe canalul Telegram al Procuraturii Generale.

🟣 În Melitopol, armata rusă au acordat oamenilor pensii în ruble rusești, iar jumătate dintre bancnote erau false. Conform informațiilor, armata rusă a încercat să acuze Ucraina de emiterea bancnotelor de ruble false, însă încercările au avut eșec. Informația a fost transmisă de RIA Melitopol.

🟣 Soldații ruși au lansat peste 30 de rachete în Nikopol, au fost înregistrate două decese și patru copii au fost răniți. Acest lucru a fost anunțat pe Telegram de către președintele administrației militare din regiune.

🟣 Armata rusă a lansat un al doilea atac cu rachete asupra satului recent atacat în regiunea Odesa, unde șase persoane au fost rănite, iar școala și casa de cultură din regiune au fost distruse. Informația a fost distribuită pe pagina de Facebook a Administrației Regionale de Stat Odesa.

🟣 Peste 400 de ucraineni sunt ținuți captivi de armata rusă în Zaporijjea, printre care se regăsește administrația, precum și lucrătorii unei termocentrale din regiune. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Militare Regionale Zaporijjea în cadrul unei emisiuni printr-un apel telefonic, scriu unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente