‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAsociația Cultivatorilor de Lavandă din Moldova va exporta ulei esențial de lavandă în SUA

Asociația Cultivatorilor de Lavandă din Moldova va exporta ulei esențial de lavandă în SUA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 29 iunie – 01 iulie 2022 la Miami, SUA s-a desfășurat Congresul World Perfumery 2022. Producătorii din sector au dedicat 3 zile celui mai important eveniment din Industria Parfumurilor.

Evenimentul include expoziție și întâlniri importante pentru industrie și se desfășoară o dată la 4 ani. La acesta participă toți actorii din industria parfumurilor: furnizori de materie primă, producători de ingrediente, producători de parfumuri și alții.

Datorită faptului că uleiurile esențiale din plante aromatice și medicinale, inclusiv uleiul de levănțică, sunt materii primă pentru parfumuri, mai ales pentru cele naturale, Asociația Cultivatorilor de Lavandă din Moldova a decis să participe cu stand de țară la acest eveniment important. 

Pe motiv că evenimentul a fost unul specific țintit pentru B2B, la standul de țară – au fost peste 200 de vizitatori, care au avut ocazia să afle despre producătorii din Moldova și să testeze mirosul uleiurilor moldovenești.

„Vizitatorii au apreciat în special uleiul de levănțică al soiului Chișinău-90, care este diferit de cel produs în Bulgaria. Ei au putut compara două mirosuri – cel de Chișinău-90 și un cupaj – de Chișinău-90 cu soiuri bulgare. Drept rezultat, 99,9% le-a plăcut mirosul soiului Chișinău-90”, afirmă Alexandru Bădărău, președintele Asociației Cultivatorilor de Lavandă.

În urma expoziției, un reprezentant al unei companii americane a vizitat Moldova și câmpurile de levănțică ale mai multor membri ai asociației cu scopul încheierii unui contract de export pe termen lung.

„Urmează câteva luni de negocieri și pregătiri pentru semnarea contractului”, a adăugat Alexandru Bădărău.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›