image
Sursa foto: Jurnal.md

Motociclist din Edineț, depistat în stare de ebrietate avansată; Avea o concentrație de alcool de 1,68 mg/l

Ieri seara, în jurul orei 19:00, în localitatea Ruseni din raionul Edineț, ofițerii de patrulare au oprit pentru verificări un bărbat de 54 de ani, originar din aceiași localitate, care se afla la ghidonul unei motociclete de marca Ural.

În timp ce polițiștii au solicitat înmânarea actelor conform procedurii, de la bărbat s-a simțit un miros specific de alcool. Fiind testat alcoolscopic, s-a înregistrat o concentraţie de 1,68 mg/l de alcool în aerul expirat.

Motocicleta a fost dusă la parcarea specială, iar pe numele șoferului a fost pornit un proces penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

În primele șase luni ale anului curent, pe teritoriul țării au fost înregistrate 21 de accidente rutiere în care șoferii se aflau sub influența băuturilor alcoolice, în consecință o persoană a decedat, iar 23 au primit diverse traumatisme.

Poliția Republicii Moldova îndeamnă repetat conducătorii auto să nu urce la volan dacă au consumat alcoolși să aleagă viața.

Noutăţile partenerilor

comentarii: