Decizie surprinzătoare la Kiev: Volodimir Zelenski i-a demis pe șeful serviciului de securitate și pe procurorul general

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a luat o decizie surprinzătoare și i-a demis duminică seara pe șeful serviciului securității interne (SBU), Ivan Bakanov, prietenul său din copilărie, și pe procurorul general, Irina Venediktova, figură devenită foarte cunoscută în ultimele luni, care se ocupa de investigarea crimelor de război comise de ruși în Ucraina, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

Ambii oficiali rămași fără funcție sunt acuzați că nu și-au făcut treaba bine, iar asta a permis rușilor să avanseze în Ucraina.

Pe de altă parte, șeful serviciului de informații interne care era responsabil de regiunea Crimeea a fost arestat. Bărbatul, care fusese demis din funcție în martie 2022, este acuzat că a colaborat cu forțele de ocupație și că le-a dat documente secrete rușilor.

Ordinele de demitere a șefului securității interne și a procurorului general au fost publicate pe site-ul Președinției ucrainene. Printr-un alt decret, procurorul general adjunct Oleksii Simonenko este numit procuror general interimar.


Pub