Lavrov: O parte a gambitului geopolitic împotriva Rusiei este „statutul de veșnic candidat” de aderare la UE, acordat Ucrainei și Moldovei

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, califică statului Moldovei și al Ucrainei de candidat la UE drept un „gambit geopolitic împotriva Rusiei”, scrie ria.ru „O parte a gambitului geopolitic împotriva Rusiei este acordarea Ucrainei și Moldovei statutul de țară - candidat etern pentru UE”, a spus acesta.

Foto: ria.ru
„Între timp, aceștia promovează intens „comunitatea politică europeană”, inițiată de Emmanuel Macron, unde nu vor exista mari beneficii financiare și economice, dar se va impune solidarizare deplină cu UE în acțiunile sale anti-ruse.

Macron însuși a explicat ce fel de „comunitate” este aceasta: Toate țările europene vor fi invitate să devină membre „din Islanda până în Ucraina”, dar nu Rusia.

Am să divulg de pe acum - locul nostru nu este acolo, dar este însăși declarația aceasta demonstrează esența acestei acțiuni, bazată pe confruntare și dezbinare”, a mai spus Lavrov.


Pub