Șapte copii au căzut de la etaj în Chișinău, de la începutul anului: Ce trebuie să facă părinții, pentru evita o tragedie

Șapte copii au căzut de la înălțime în Chișinău de la începutul anului. Datele alarmante au fost prezentate de Alexei Grosu, șef-adjunct al Direcției de Poliție Chișinău în cadrul ședinței Primăriei.

Foto: Profimedia Images

În acest context, șeful-adjunct al Direcției de Poliție Chișinău a venit cu recomadări pentru părinți, pentru a evita o asemenea tragedie.

„Părinții sunt îndemnați să blocheze și să închidă ferestrele dacă nu sînt alături de copii măcar cîteva clipe. Responsabilii roagă maturii să le explice minorilor pericolul de la vârste fragede, chiar dacă cred că nu îi vor înțelege. Plasele pentru insecte, de asemenea, reprezintă pericol, deoarece picii se sprijină de acestea.

Pentru a exclude accesul la pervaz, mobilierul trebuie îndepărtat de acesta, iar lângă geamuri vor fi amplasate diverse obiecte, astfel încît să fie restricționat accesul”, a menționat Alexei Grosu.

Totodată, în perioada 18-27 iulie, polițiștii vor desfășura mai multe acțiuni de informare a părinților despre riscurile lăsării fără supraveghere a copiilor în casă, vor colabora cu instituțiile abilitate în domeniul protecției drepturilor copilului în vederea prevenirii situațiilor de risc, dar și vor organizate ședințe cu părinții în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare.


Pub