Prețul petrolului a crescut, după eșecul lui Biden de a asigura creșterea producției din Arabia Saudită

Prețul petrolului a crescut luni după ce președintele SUA, Joe Biden, s-a întors din Orientul Mijlociu fără un acord privind creșterea ofertei, scrie The Guardian  cu privire la Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

Biden spera să obțină o promisiune din partea Arabiei Saudite de a-și crește producția de petrol, ceea ce ar putea duce la reducerea presiunilor globale de aprovizionare.

Dar prețul țițeiul Brent a crescut luni cu 2,6%, până la 103,88 dolari, după ce ministrul de externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan Al Saud, a respins speculațiile cu privire la o creștere a producției.

Acesta a spus că oficialii care au participat la summitul de sâmbătă în prezența lui Joe Biden nu au discutat despre petrol și că națiunile OPEC+ vor continua să evalueze condițiile pieței.

Naeem Aslam, analist la Avatrade, a declarat: „Mesajul este că OPEC+ ia decizia de aprovizionare cu petrol, iar cartelul nu este nici pe departe interesat de ceea ce încearcă să obțină Biden.”

„OPEC+ va continua să controleze aprovizionarea cu petrol și o singură țară nu poate determina aprovizionarea cu petrol – cel puțin acesta este mesajul pe care producătorii l-au transmis după vizita lui Biden în Arabia Saudită”, spune acesta.


Pub