Spînu către Ceban: „Ion, tu fii calm, noi vom avea grijă de capitală”

Vicepremierul Andrei Spînu răspunde acuzațiilor aduse de către primarul capitalei, Ion Ceban cu privire la împrumutul în sumă de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cu scopul de reconstrucție, reabilitare și modernizare a unor sectoare de drum, dintre care și o porțiune a centurii Chișinăului. „Ion, tu fii calm, noi vom avea grija de capitală pentru că tu, Ion, în afara de pus trotuare nu poți face altceva”, a menționat Spînu.

Foto: colaj

„Spre seară, l-am văzut pe Ion fiind în isterie la o emisiune TV. Ion, tu fii calm. Noi vom face centura Chișinău; Vom aloca bani pentru suburbii în cadrul programului Satul European; Vom investi în eficiența energetică a clădirilor din Chișinău; Vom avea grijă să nu se construiască aiurea în municipiu și să păstrăm patriomoniu cultural;

Vom face toate acestea pentru că tu, Ion, în afară de pus trotuare nu poți face altceva”, a declarat Andrei Spînu.

Primarul capitalei, Ion Ceban, critică din nou guvernarea și o acuză de ipocrizie. De această dată, pentru modul în care s-a anunțat despre împrumutul în sumă de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cu scopul de reconstrucție, reabilitare și modernizare a unor sectoare de drum, dintre care și o porțiune a centurii Chișinăului.

În decembrie 2021, Guvernul a dat undă verde proiectului „Moldova drumuri IV”. În același context, la Bruxelles, a fost semnată Scrisoarea de intenție privind disponibilitatea BEI de a acorda un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru acest proiect. Din banii primiți urmează a fi reabilitate, modernizate și extinse peste 150 de kilometri de drumuri prioritare în toată țara.


Pub