Europa, sub foc: Incendiile fac ravagii în toiul unui val de căldură. Sute de oameni au murit în Spania în numai câteva zile

Mii de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație din Portugalia, Spania, Grecia și sud-vestul Franței, în mijlocul unui val de căldură extremă care nu dă semne de ameliorare și care face sute de victime, Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

360 de oameni au murit în Spania din cauza caniculei, între 10 și 15 iulie. Numărul de victime a crescut rapid în fiecare zi cu temperaturi uriașe. Pe 10 iulie, au fost 15 decese. Cel mai rău a fost vineri, când au murit 123 de persoane. Informațiile vin de la Ministerul Sănătății de la Madrid și arată efectele teribile ale acestui val de caniculă, al doilea care lovește Spania anul acesta. Luna trecută, în timpul primei perioade cu temperaturi extreme, au decedat peste 800 de oameni, astfel că peste 1000 de oameni au murit în Spania în ultimele două luni doar din cauza caniculei.

Capitala Madrid a înregistrat noi recorduri de temperaturi, care le-au doborât pe cele stabilite anul trecut, iar vremea va rămâne foarte caldă și în următoarele zile.

14 iulie a fost ziua în care au căzut recorduri - a fost și cea mai călduroasă noapte și cea mai călduroasă zi la Madrid de când se fac măsurătorile, adică de mai bine de un secol. În timpul nopții, temperatura minimă a fost de 26,2 grade Celsius. Iar ziua, termometrele au arătat peste 40. Precedentele recorduri erau abia de anul trecut, iar asta arată cum se încălzește planeta. Meteorologii au transmis că mai urmează câteva zile caniculare în peninsula Iberică. Abia pe la mijlocul săptămânii viitoare s-ar putea răci, dar doar un pic.


Pub