Ceban: Cât de ipocrit trebuie să fii, cât de dominator, cât de idiot trebuie să fii ca să faci poze cu bietul om, apoi să anulezi protejarea producătorului autohton?

Război total între autoritățile capitalei și cele centrale. Ion Ceban acuză PAS că încearcă să-i pună bețe în roate pentru a stârni critici din partea locuitorilor Chișinăului. „Deci ei nu pot face nimic la nivel de republică, absolut nimic. Și dacă nu pot face la nivel de republică, hai să băgăm câte o strâmbă la nivel de capitală. Nu face Ceban, face Ceban cu echipa. Noi nu dormim”, a declarat primarul capitalei la Rezoomat de la Realitatea TV.

Foto: colaj

„И сам не гам и другим не дам - era o vorbă pe la noi la țară, la sud în special.

Noi nu umblăm cu harbujii… să apărăm producătorul autohton… Culmea ipocriziei! Tu de duci și te fotografiezi cu bietul om, care nu știe unde unde să ducă producția, nu știe ce să facă și vii și votezi în prima lectură ca să nu fie protejat producătorul autohton?!

Cât de ipocrit trebuie să mai fii? Cât de dominator trebuie să mai fii? Cât de idiot trebuie să mai fii în raport cu populația ta?

Idiot este cuvânt vechi, folosit în Grecia antică la adresa unei categorii de populație. Asta așa ca să nu se supere cineva”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a făcut aluzie la ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a postat o poză, pe Facebook, cu harbuzul în brațe, îndemnând moldovenii să cumpere produse autohtone.. „Să ne susținem unul pe altul”, a menționat acesta.

La câteva zile după această postare, majoritatea PAS din Parlament a decis să anuleze legea care stabilește că magazinele mari sunt obligate să ofere 50% dintre rafturi producătorilor autohtoni - o măsură ce venea în sprijinul acestora și care a fost votat la propunerea Blocului ACUM, din care făcea parte și actualul partid de guvernare.

„Cât de repede se schimbă viziunile. Ne trezim că majoritatea parlamentară a votat în primă lectură anularea acestei prevederi ascunzându-se după un termen frumos -„concurență neloială”. Voi serios? În actuala criză economică, când producătorii și agricultorii noștri abia de supraviețuiesc, în loc să găsiți soluții de a îi susține, voi căutați argumente ca să le puneți cu totul capacul?”, a comentat secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc, fost deputat care a făcut parte din Blocul ACUM.

Războiul între autoritățile locale și cele centrale ia amploare. Ceban îi acuză de incompetență și că este amenințat „să-și închidă gura”, în timp ce PAS îi răspunde cu replici de nemulțumire față de situația din Chișinău și-l îndeamnă să se apuce de lucru.


Pub