(video) Cine e următorul pentru demitere? Sergiu Gaibu: Sunt o serie de presiuni, dar eu știu că îmi fac treaba

Ministrul Economiei consideră că își face treaba bine și nu ar exista motive pentru a fi demis din Guvern. Nu și atunci când e vorba despre „climatul politic și presiunile” ce-l vizează, a lăsat să se înțeleagă Sergiu Gaibu, la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Noi tot timpul avem discuții despre ceea ce facem. Sunt o serie de reforme care acum nu se văd, dar noi facem restructurări profunde pe o serie de institute și cel puțin anul viitor se vor vedea.

Climatul politic este foarte dificil, probabil eu nu atrag atenția la climatul politic și de aceea apar discuții. Eu știu ce trebuie să fac încă de când am venit în funcție și din septembrie am inițiat o serie de proiecte mari, critic necesare economiei.

Climatul politic e cu totul alt subiect, sunt o serie întreagă de presiuni, dar eu știu că eu îmi fac treaba”, a declarat Gaibu.


Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus jurământul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, a spus că a aflat despre demisie dimineața. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct, nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Săptămâna trecută, deja fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să-și prezinte demisia.

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că nu vede probleme de transparență în privința demiterii lui Viorel Gherciu. „Ministrul e un personaj politic și partidul care și-l asumă îl demite când vrea și cum vrea”, a spus Maia Sandu.


Pub