image
Sursa foto: alamy.com

Cazul bărbatului decedat în timpul muncii la compania avicolă din Floreni: Instanța a respins cererea juristului companiei

Judecătoria Anenii Noi a respins solicitarea juristului companiei avicole din satul Floreni de a scoate cererea de chemare în judecată de pe rol, depusă de Elena Osipov, sora bărbatului decedat la locul de muncă. Femeia solicită încasarea indemnizației unice de deces. Potrivit instanței, cererea reprezentantului companiei avicole este neîntemeiată. Juristul nu a comentat, deocamdată.

Marți, 12 iulie, reprezentantul întreprinderii avicole din satul Floreni, Sergiu Bulai, a declarat în instanță că avocatul părții vătămate ar fi admis o eroare - la documente premergătoare examinării cauzei nu ar fi fost atașate corespunzător actele prevăzute de lege. Prin urmare, judecătorul a respins cererea juristului ca fiind nefondată.

„Instanța a respins scoaterea cererii de pe rol și a motivat prin ceea că, întreprinderea deținea în original dosarul de cercetare și a procesului verbal de constatare a accidentului de muncă. Noi am respectat cererea prealabilă, iar documentele confirmative au fost anexate, ele doar nu au fost scrise în anexă”, a precizat pentru Jurnal TV Daniela Mârza, avocata succesorului părții vătămate.

Daniela Mârza a mai spus că a solicitat instanței ca la următoarea ședință de judecată, programată pentru 8 septembrie, să fie prezent și administratorul companiei avicole, Odiseea Bîta-Bubuioc.

„Doamna administrator a fost atrasă în proces ca intervenient accesoriu la cererea noastră. Este obligată să se prezinte la ședința următoare. A fost prezentată cererea de chemare în judecata cu documentele confirmative”, a precizat avocata.

Pe 26 noiembrie trecut, la întreprinderea avicolă din Floreni, un bărbat în vârstă de 44 de ani a decedat la locul de muncă. Fiica lui, care a rămas orfană de ambii părinți, nu a primit nimic din partea companiei. Singurul ajutor financiar oferit familiei a fost de 50 de mii de lei pentru înmormântarea bărbatului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: