„Dragă, Maia Sandu, de ce mă urmăriți”. Iulia Navalnîi, soția opozantului rus, se plânge că a fost filată la Chișinău. Președinția a venit cu o reacție

Iulia Navalnîi, soția opozantului rus Alexei Navalnîi, susține că a fost filată la Chișinău. Aceasta a scris într-o postare pe pagina sa de Instagram că a fost reținută la Aeroportul din Chișinău pentru verificări suplimentare, iar după ce a ajuns la hotel și-a dat seama că este urmărită. În context, a venit cu o întrebare către șefa statului, Maia Sandu: „De ce mă urmăriți”. Președinția spune că cerut instituțiilor competente clarificări în legătură cu situația semnalată de Iulia Navalinîi.

Foto: GettyImages

„M-am dus la punctul de control și am fost condusă foarte politicos într-o încăpere separată și m-au așezat pe o ladă din metal. I-am întrebat de ce mă rețin, iar ei au zis că este o procedură obișnuită pentru cei care vin pentru prima oară în țară. Ospitalitate, ce să mai”, a scris aceasta.

Navalnîi spune că a fost întrebată și unde se va caza și dacă are bilet retur, însă după ce a prezentat informația, nu a fost eliberată și pașaportul nu i-a fost returnat. Mai mult, aceasta spune că polițistul i-a fotografiat cu telefonul fiecare pagină din pașaport, iar la final a întrebat dacă este sigură că vrea să intre în Moldova.

Totodată, aceasta spune că ar fi fost filată. 

Președinția Republicii Moldova a reacționat la acuzațiile aduse de Iulia Navalinîi, soția opozantului rus Alexei Navalinîi.

Astfel, s-a dispus investigarea și clarificarea situației de către instituțiile competente - atât în ceea ce ține de verificările la care a fost supusă la sosirea în țară, pe Aeroportul Chișinău, cât și în legătură cu pretinsa sa urmărire.

Totodată, instituția spune că din 24 februarie, toți cetățenii străini din spațiul CSI sau din țări cu pericol de migrațiune sunt supuși unor proceduri suplimentare de control, la intrarea în Republica Moldova, iar datoria instituțiilor este ca aceste verificări să fie făcute în strictă conformitate cu legea și cu o abordare corectă.


Pub