‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMAIA: Sunt prezentate date eronate cu privire la suprafețele cultivate și volumele recoltelor

MAIA: Sunt prezentate date eronate cu privire la suprafețele cultivate și volumele recoltelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 14 iulie, la Chișinău a avut loc ședința de lucru dintre conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și reprezentanții direcțiilor agricole raionale.

Părțile au discutat problemele actuale și activitățile curente din sectorul agricol. Șefii direcțiilor agricole raionale au informat conducerea MAIA despre procesul lucrărilor de recoltare a culturilor cerealiere din grupa I pe teritoriul țării și despre impactul secetei pedologice asupra culturilor de câmp.

În context, ministrul Vladimir Bolea a menționat despre necesitatea îmbunătăţirii conlucrării între direcţiile agricole din cadrul Autorităţilor Publice Locale şi MAIA, precum şi a instituţiilor din subordinea ministerului, în scopul asigurării condițiilor favorabile dezvoltării sectorului agricol.

Șefii direcțiilor agricole raionale au remarcat faptul că, în procesul de colectare a informațiilor de la agricultori, sunt prezentate date eronate cu privire la suprafețele cultivate și volumele recoltelor.

Potrivit reprezentanților autorităților publice locale, este necesară implementarea unor mecanisme suplimentare pentru a spori transparența activităților agricole, îndesoebi în vederea asigurării securității alimentare a țării.

Totodată, au vorbit despre gradul redus de responsabilitate al unor agenți economici care nu respectă principiile tehnologiilor de prelucrare și asolamentul, fapt ce generează probleme ecologice și reducerea productivității.

‹ adv ›

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost recomandările pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane, dat fiind pericolul răspîndirii şi pierderile enorme pe care le poate genera maladia.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›