image
Sursa foto: customs.gov.md

1178 de pachete de țigări tăinuite în rezervorul unui autocar, depistate la PTF Cahul

Funcționarii postului vamal Costești (PVFI, rutier) în conlucrare cu inspectorii chinologi au contracarat o nouă tentativă de scoatere ilicită din țară a 1178 pachete de țigări, prin dosirea acestora în rezervorul mijlocului de transport.

Cazul a fost înregistrat astăzi, la ieșire din țară, unde controlului vamal a fost supus un autocar de model ,,Scania”, care se deplasa din Republica Moldova spre Franța și care transporta bagaje și colete neînsoțite. Șoferul, un moldovean în vârstă de 52 ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

Având în vedere semnalarea de către patrupedul de serviciu al vămii a prezenței țigărilor în autocar, în cele din urmă mijlocul de transport a fost supus unor verificări minuțioase.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, în rezervorul mijlocului de transport au fost depistate 1178 pachete de țigări de diferite mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova, care aparțineau șoferului autocarului.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: