Două căprioare, ucise la sudul țării. Specialiștii: Nu ar fi vorba despre lovituri din neatenție sau nerespectarea regulilor de circulație

Două căprioare au fost lovite mortal pe traseul Chişinău-Giurgiuleşti. Acestea au fost găsite de către angajaţii Întreprinderii Silvo-Cinegetice „SIL Răzeni, anunță Moldsilva. Reprezentanții Agenției precizează faptul că în urma apelului la Serviciu 112, efectuat de către silvicultorii de la Răzeni, la faţa locului, pentru stabilirea circumstanţelor, s-au deplasat colaboratorii IP Ialoveni şi specialiştii ANSA.

Foto: colaj

„Două căprioare au fost accidentate mortal pe traseul Chişinău-Giurgiuleşti, iar urmele acestei infracţiuni, fără vreo justificare, au fost descoperite de angajaţii Întreprinderii Silvo-Cinegetice „SIL Răzeni”.

De ce afirmăm, ipotetic, pentru că este vorba despre infracţiune şi de modul barbar în care s-a procedat? Deoarece consecinţele acestei (sau acestor) lovituri s-au soldat cu urmări despre care specialiştii în materie spun că nu pot fi catalogate doar neatenţie sau simplă nerespectare a regulilor de deplasare pe un asemenea traseu”, se arată în notă.

Aceștia mai precizează că gradul de vinovăţie, capacitatea de evita acest impact fatal dublu şi posibilitatea de atragere la răspundere a făptaşului se vor stabili pe parcursul investigaţiilor.

„Aspectul tragic este că fauna Republicii Moldova a fost prejudiciată de două exemplare de animale din patrimoniul pădurile noastre”, mai scriu aceștia.

În context, Agenţia „Moldsilva” intervine, repetat, cu rugămintea către şoferi să adapteze viteza de deplasare pe traseele naţionale, astfel încât să evite asemenea consecinţe nefaste în sectoarele cu fond forestier.


Pub