Accidentul aviatic din Grecia: Pilotul, cetățean român, nu a supraviețuit

Cei doi moldoveni, implicați în incidentul aviatic din Grecia, se află în spital, starea lor fiind satisfăcătoare. Pilotul elicopterului, care este cetățean român, și-a pierdut viața.

Foto: GettyImages

„Cu referire la operatorul aerian căruia îi aparține aeronava implicată în accidentul din Grecia, că pilotul elicopterului care nu a supraviețuit accidentului și a fost listat de către autoritățile elene ca cetățean român dispunea și de cetățenia țării noastre.

Astfel, în accidentul produs în Grecia, doi membri ai echipajului, cetățeni ai Republicii Moldova se află în spital, starea lor fiind satisfăcătoare iar al treilea și-a pierdut viața.

Autoritatea Aeronautică Civilă va reveni cu informații suplimentare pe parcurs privind aspectele tehnice ale accidentului aviatic cu implicarea aeronavei din țara noastră”, a anunțat MAEIE.

Mai devreme, s-a anunțat că moldovenii care se aflau în elicopterul prăbușit în mare, în Grecia au supraviețuit și primesc asistența medicală. Potrivit MAEIE, operațiunea de căutare a membrilor echipajului s-a încheiat în noaptea zilei de 13 iulie.

Autoritatea Aeronautică Civilă a  anunțat că elicopterul care s-a prăbușit în mare, în Grecia este înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că este confirmată salvarea pilotului aeronavei, cetățean român, precum și a unui cetățean moldovean, căruia i-a fost acord primul ajutor. Cel de-al treilea membru al echipajului a fost găsit, dar identitatea persoanei nu a fost confirmată.

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. Potrivit presei elene, la bord se aflau 4 persoane, dintre care 2 moldoveni. Pilotul român a fost salvat.


Pub