(video) „Sunteți niște nimeni, care ați ajuns prin minciună în fotolii.” Protestatarii, după ce Guvernul a aprobat proiectul privind comasarea universităților

Sindicatul Universității Agrare și Asociația Forța Fermierilor au protestat la Guvern, astăzi, împotriva reformei propuse de ministerul Educației, prin care se prevede lichidarea Universității Agrare și altor instituții de studii superioare. În pofida solicitărilor manifestanților de a da aviz negativ, Cabinetul de miniștri a votat pentru proiectul propus de Anatolie Topală.

Foto:

16:30 Manifestanții au decis să revină la proteste în altă zi, cu forțe noi. 

16:20 Cu protestul la ușă, Guvernul a votat proiectul de hotărâre pentru reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții din domeniile educației, cercetării și inovării.

15:55 „Topală ieși afară”, strigă protestatarii.

15:45 Ștefan Urîtu: Noi sunem aici nu pentru că ne vrem viitorul nostru, noi vrem viitorul acestei țări, se distruge intelectualitatea prin acest proiect, se dă frâu liber mafiei în construcție, este acum un păpușar sau doi, dar care lucrează în ansamblu, acestea sunt proiectele lui Plahotniuc, Filat. Doamna Maia Sandu se îmbată cu apă rece, crede că este proiectul ei de suflet. Zice că atunci când a fost la minister, a făcut lucruri bune cu BAC-ul, dar în acest timp s-au spălat bani colosali. Zeci de milioane s-au băgat în școli, s-au mobilat, apoi când trebuiau să intre eleveii, se spunea că nu sunt elevi suficienti, copiii trebuiau să facă zeci de km. Este același sens ca atunci când Plahotniuc în 2017 a făcut cu spitalele.

15:40 „Trădare! Azi vindeți Agrara, mâine toată țara!”, scandează protestatarii, care stau în fața clădirii Guvernului.

15:18 „Jos mafia! Agrara nu se vinde”, scandează protestatarii și cer ca autoritățile să iasă să discute cu ei.

15:13 „Jos mâinile de pe UASM! Azi vindeți Agrara, mâine toată țara! Jos Bolea! Rușine”, scandează protestatarii

14:56 „Stop ședința”, strigă oamenii.

14:36 Protestatarii strig „autonomie da, dictatură - nu”.

14:32 „Pentru cei care stau în clădire și vor să lichideze Universitatea Agrară încă o dată reiterăm poziția Forței Fermierilor. Este o greșeală strategică. Este o incompetență și prostie. Marea majoritate a fermierilor percep această idee ca o sfidare a întregii clase țărănești”, a spus directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari.

14:20 Protestatarii au venit cu pancarte pe care scrie: „Reforma da, absorbție - nu”, „UASM are viitor”, „Păstrați agrara pentru țară”.

Urmărește live pe UNIMEDIA:

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de astăzi, se regăsește și proiectul cu privire la reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții din domeniile educației, cercetării și inovării și modificarea unor hotărâri ale Guvernului.


Pub