(stop-cadru) Voronin: Aista… Biden ne va aduce gaz cu vaporul din America, dacă n-a uita

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin este împotrivă ca Republica Moldova să iasă din Comunitatea Statelor Independente (CSI), deoarece, potrivit lui, aceasta va genera mai multe probleme, inclusiv, întreruperea livrărilor de gaze rusești pentru țara noastră. „De unde vom lua gaz? Sau aista... Biden ne va aduce cu vaporul gaz din America, dacă n-a uita”, a declarat Vladimir Voronin la Puterea a Patra de la N4.

Foto:

„Modernizarea Moldovei conform standardelor europene, acesta era scopul principal al guvernării noastre. Și am găsit mijlocul de aur, unde activam pe dimensiunea modernizării Moldovei conform standardelor europene și lucram activ în CSI.

Noi primeam investiții de la occident și aici la noi în țară se producea marfă de la firmele respective. Având acordul acesta cu CSI de liber schimb de mărfuri, marfa aceasta produsă pe banii altor țări europene mergeau în țările CSI. Și invers, luam materir din CSI, prelucram și exportam în UE. De aceea noi și am ridicat atunci Republica Moldova, cât am fost la guvernare. Țările mici fac politică deșteaptă, țările mari își permit să umble cu experimente și prostii.

Dacă o vom face și pe aceasta (n.n. ieșirea din CSI), mă scuzați. Degrabă vom cupăra gaz din Norvegia sau o să ne aducă cu vaporul aista.. Biden din America, dacă n-a uita”, a declarat Voronin.

Odată cu obținerea de către țara noastră a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, mai multe voci, jurnaliști și analiști, au îndemnat guvernarea PAS să ia decizia de ieșire a Republiciii Moldova din CSI.


Pub