(video) Voronin către ministrul Apărării: „Scrisoarea de la soldații din Bălți nu e anonimă, dar vă imaginați ce s-ar fi întâmplat cu persoana, dacă-i pronunțam numele?!”

Președintele Partidului Comuniștilor, deputatul Vladimir Voronin a venit cu precizări cu privire la declarațiile Ministerului Apărării privind scrisoarea soldaților de la Bălți, în care aceștia denunță tratament inuman și degradant și pe care instituția a calificat-o drept „anonimă”. „Eu nu am rostit cuvântul anonim când am citit-o în Parlament și reacția ministrului trebuie să fie concrectă. Nu să ne spună ce atribuții are deputatul. Eu cunosc, dar am arătat doar plicul, pentru că vă imaginați ce s-ar întâmpla cu persoana, dacă îi pronunțam numele?!”, a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Foto: simbol

„Eu nu am spus că scrisoarea este anonimă, când am citit-o în Parlament. Am arătat plicul, dar eu am experiență, am fost și ministru de Interne nu numai președinte și am absolvit Academia URSS, și eu cât de puțin mă pricep în lucrurile acestea, dar știu că pe plic este fixat numele și familia autorului și plicul e la noi și de aceea ministru Anatolie Nosatîi să fie atent când face așa declarații, pentru că eu nu am rostit cuvântul anonim, eu am citit scrisoarea de la început până la sfârșit și reacția ministerului nu trebuie să fie în așa fel, dar trebuie să fie corectă. Nu să ne spună ce atribuții are deputatul. Eu cunosc, dar am arătat doar plicul, pentru că vă imaginați ce s-ar întâmpla cu persoana, dacă îi pronunțam numele”, a declarat Voronin.

Procuratura municipiului Bălți s-a autosesizat și a inițiat o investigație, după ce fostul șef de stat, Vladimir Voronin, a publicat o scrisoarea de la soldații din Brigadă de Infanterie Motorizată, în care denunță mai multe ilegalități din partea superiorilor ce țin de condițiile și modul în care sunt tratați, inclusiv supunerea unor violențe și tratamente degradante.

Și Ministerul Apărării s-a autosesizat „în legătură cu declarațiile din cadrul briefingului de presă susținut de reprezentanții unui partid politic cu privire la situația din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”. Este vorba despre o scrisoare scrisă de soldați, transmisă fostului șef de stat, Vladimir Voronin, în care se denunță un tratament inuman și degradant față de militari.

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin a prezentat o scrisoare pe care a primit-o de la soldații Brigăzii de Infanterie Motorizată din orașul Bălți. Aceștia denunță mai multe ilegalități ale comandanților, dar și atitudine inumană și degradantă față de soldați. „Umblăm nespălați, ne iau mâncarea adusă de mame, ne impun să le cumpărăm țigări, ne țin în soare și ne numesc turmă de pid*araji. Din cauza conducerii brigăzii, mai mulți căpitani au demisionat”, a declarat Vladimir Voronin, citând din scrisoarea pe care a primit-o de la soldații din Bălți.


Pub