(video) Ștefan Urîtu, după ce Guvernul a aprobat comasarea universităților: „Maia Sandu se îmbată cu apă rece, crede că este proiectul ei de suflet”

Fostul deputat PL Ștefan Urîtu, prezent astăzi la protestul din fața Guvernului, cu privire la proiectul ce prevede comasarea mai multor universități, susține că șefa statului, Maia Sandu, își atribuie sie reformarea învățământului superior. „Doamna Maia Sandu crede, se îmbată cu apă rece, că este proiectul ei de suflet”, a declarat acesta, în cadrul unui discurs în fața protestatarilor.

Foto: captura ecran

„Noi sunem aici nu pentru că vrem viitorul notru, majoritatea avem dea o viață trăită, noi vrem viitorul acestei țări, se distruge intelectualitatea prin acest proiect, se dă frâu liber mafiei în construcție, tâlharilor”, a declarat Ștefan Urîtu.

„Când au venit la guvernare promiteau că vor lupta cu corupția, este acum un păpușar sau doi, presupun că doi, dar care lucrează în ansamblu. Acestea sunt proiectele lui Plahotniuc, Filat. Am avut întâlnire cu ministrul, cu viceprim-ministrul pe reintegrare și cu doamna președintă. Doamna Maia Sandu crede, se îmbată cu apă rece, că este proiectul ei de suflet. Crede că atunci când a fost la minister, a făcut lucruri bune, îmi spune. Cică a făcut lucruri bune în procedura cu BAC-ul. Da, dar în acest timp s-au spălat bani colosali. Zeci de școli din țară în care s-au băgat bani colosali, grei, zeci de milioane, s-au reparat, s-au mobilat, apoi când trebuiau să intre elevii, au spus că nu sunt elevi. Copiii trebuie să meargă la zeci de km în altă parte, în școală care nu s-a reparat. Care este sensul? Este același sens pe care l-a făcut Plahotniuc cu spitalele, în 2017, când din 62 de spitale vroia să închidă, să rămână vreo 24 și cele mai bune le închideau, iar pe cele mai rele le lăsau, pentru că mai luau bani de la Banca Mondială. Asta este schema, la BM a lucrat și Gavrilița, și alții, se spală bani”, a mai adăugat fostul deputat.



Sindicatul Universității Agrare și Asociația Forța Fermierilor au protestat la Guvern, astăzi, împotriva reformei propuse de ministerul Educației, prin care se prevede lichidarea Universității Agrare și altor instituții de studii superioare. În pofida solicitărilor manifestanților de a da aviz negativ, Cabinetul de miniștri a votat pentru proiectul propus de Anatolie Topală.

Cu protestul la ușă, Guvernul a votat proiectul de hotărâre pentru reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții din domeniile educației, cercetării și inovării.


Pub