Maia Sandu: Un ministru e personaj politic. Partidul îl demite când vrea și cum vrea. Vezi cu ce nu s-a descurcat Gherciu

Șefa statului, Maia Sandu, spune că nu vede probleme de transparență în privința demiterii lui Viorel Gherciu. „Ministrul e un personaj politic și partidul care și-l asumă îl demite când vrea”, a spus Sandu, la o emisiune de la Moldova 1.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă stau să mă gândesc la toate demisiile care le-am văzut în RM toate așa s-au întâmplat, ministrul e o poziție politică și în momentul în care pierde încrederea prim-ministrului, a partidului, nu e funcție publică, să se justifice, Parlamentul sau Guvernul poate să vină să zică care au fost motivele, dar pe proces nu văd problemă. Singura problemă e că numirea noului ministru s-a întâmplat dimineața și nu s-a reușit invitarea presei, dar altfel nu înțeleg lipsa de transparență, ministrul e personaj politic și partidul care și-l asumă il demite când vrea”, a spus Sandu.

Aceasta a mai adăugat că atunci când a avut loc ședința Consiliul Suprem de Securitate, unde s-a pus un termen foarte concret pe documentul de politici pe securitatea alimentară.

„Au trecut mai multe săptămâni după ce a fost depășit termenul și documentul până azi nu a ajuns la CSS”, a adăugat aceasta.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus jurământul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, a spus că a aflat despre demisie dimineața. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta.

De cealaltă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct, nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Săptămâna trecută, deja fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să își prezintre demisia.


Pub