Un elicopter, în care se aflau inclusiv 2 moldoveni, s-a prăbușit în mare, în Grecia

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor. Potrivit presei elene, la bord se aflau 4 persoane, dintre care 2 moldoveni. Pilotul român a fost salvat, scrie digi24.ro

Foto: GettyImages

O persoană este dată dispărută şi alte două au fost rănite grav după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în Marea Egee.

"Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă elene în largul Samos şi transferat la spitalul de pe insulă", a declarat pentru AFP o responsabilă a gărzilor de coastă, citată de Agerpres.

Al patrulea membru al echipajului, un grec, este dat dispărut şi o operaţiune de salvare a gărzilor de coastă este în curs pentru a-l găsi.

Elicopterul de tip Mi-8, închiriat din Ucraina, decolase din Samos la ora 16:39, iar accidentul s-a produs la ora 17:55. Se apropiase de punct pentru a lua apă și când a încercat să se ridice a pierdut controlul și a căzut.

La operațiunile de salvare participă 3 bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte 2 ambarcaţiuni. Se presupune că motivul prăbușirii este vântul puternic din zonă.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor.

Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns miercuri la aproape 30 de grade Celsius în Grecia.


Pub