‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Căușeni va fi construit un Agri-Hub, datorită unui grant de 660 de mii...

La Căușeni va fi construit un Agri-Hub, datorită unui grant de 660 de mii de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În raionul Căușeni va fi construit un Agri-Hub în cadrul unui proiect pilot, datorită unui grant în valoare de 660 de mii de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Complexul agroindustrial va fi dotat cu infrastructură modernă, instalații de curățare, linie de ambalare, echipamente de răcire și de prelucrare a fructelor și legumelor.

Scopul proiectului este de a stimula creșterea economică și crearea durabilă a locurilor de muncă în municipiul Căușeni, prin sprijinirea creării valorii adăugate și a inovațiilor. 

La 12 iulie curent, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului, la care a participat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, reprezentanți ai Delegației UE în țara noastră, ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri, oficiali din România și Polonia.

„Construcția acestui Agri-Hub va permite micilor producători agricoli să-și vândă marfa la justa valoare. Demararea unui asemenea proiect reprezintă succesul și implicarea pragmatică a Primăriei. Totodată, este un exemplu ce poate fi urmat și de alte autorități publice locale din țară, în vederea susținerii sectorului agricol”, a declarat în debutul evenimentului Vladimir Bolea.

De asemenea, prin intermediul proiectului vor fi oferite noi oportunități pentru producătorii din regiune de a accesa piețe mai mari și de a extinde volumul și diversitatea producției.

Notă: Proiectul face parte din Facilitatea „Primarii pentru Creștere Economică” (2021–2024), faza II, finanțată de Uniunea Europeană pentru a susține primarii și orașele din țările Parteneriatului Estic (EaP), inclusiv Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›