‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Vladimir Bolea a efectuat o vizită de lucru pe câmpurile din Căușeni și...

Ministrul Vladimir Bolea a efectuat o vizită de lucru pe câmpurile din Căușeni și Ștefan-Vodă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Vladimir Bolea a efectuat, marți 12 iulie curent, o vizită de lucru pe câmpurile agricole din localitățile raioanelor Căușeni și Ștefan-Vodă.

Scopul vizitei a fost de a examina starea culturilor cerealiere și de a discuta cu agricultorii despre modalitățile de adaptare a tehnologiilor de cultivare a plantelor în contextul schimbărilor climatice.

La Căușeni și Ștefan-Vodă, ministrului i-au fost prezentate câteva suprafețe de grâu, de floarea-soarelui și porumb unde au fost aplicate tehnologii diferite de prelucrare a solului: no-till, mini-till, tradițional.

Agricultorii au relatat despre problemele cu care se confruntă în regiune, subliniind că, sunt dependenți de condițiile climaterice, întrucât sistemele centralizate de irigare necesită investiții pentru reabilitare.

Totodată, în discuții, agricultorii au sugerat modificări privind principiile de subvenționare, au solicitat simplificarea procedurilor de aplicare a dosarelor pentru obținerea compensațiilor și implicarea autorităților responsabile pentru reabilitarea sistemelor de irigare și diminuarea problemelor tehnice în gestionarea acestora.

Totodată, părțile au convenit asupra organizării unor ateliere de instruire a agricultorilor pentru diseminarea bunelor practici pentru toţi cei interesanţi de tehnologiile moderne în agricultură.

‹ adv ›

Vizita de lucru a ministrului în partea de Sud-Est a țării a continuat în localitatea Tudora, la o livadă de cireș, ce a avut de suferit din cauza ploilor însoțite de grindină.

În cadrul discuțiilor, ministrul a fost informat despre provocările ce afectează competitivitatea produsului agricol și impedimentele pe care le întâmpină agricultorul privind accesul la apa calitativă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›