Guvernul - la vot, Sindicatul Universității Agrare - la protest. Soarta reformei învățământului superior se decide mâine

Sindicatul Universității Agrare anunță că va organiza mâine, 13 iulie, la Guvern un protest, împotriva reformei propuse de ministerul Educației prin care se prevede lichidarea Universității Agrare. La protest sunt așteptați și fermieri, care și-au anunțat anterior dezacordul privind decizia ministerului. 

Foto: diez.md

„Din câte înțelegem, mâine Guvernul, în pofida tuturor argumentelor raționale, are intenția de a decide lichidarea Universității Agrare.

Reiterăm poziția noastră că ar fi o greșeala strategică a guvernării și sfidarea intereselor întregului sector agroindustrial. Ar fi o demonstrare crasă a atitudinii neglijente față de toți agricultori. Mulți fermieri percep acest gest că dacă nu e nevoie de Universitate Agrară, înseamnă că statul nu are nevoie nici de domeniul agroalimentar”, se arat în nota emisă de Asociația Forța Fermierilor.

În acest context, Asociația, deși înțelege că este în toi de recoltarea culturilor de primă grupă, îndeamnă toți fermierii să vină mâine la acest protest „pentru a susține Alma Mater ramurii strategice ale economiei”.

 
Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de mâine, se regăsește și proiectul cu privire la reorganizarea prin fuziune (absorbție) a unor instituții din domeniile educației, cercetării și inovării și modificarea unor hotărâri ale Guvernului.


Pub