Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău: Necesitatea reluării curselor aeriene dintre cele două țări, printre subiectele discutate

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului, a avut o întrevedere cu Oleg Vasnețov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova.

Foto: socialistii.md

„În cadrul întrevederii, părțile au abordat mai multe subiecte de actualitate legate de cooperarea moldo-rusă. Vlad Batrîncea a reiterat interesul celei mai mari forțe de opoziție din Republica Moldova pentru continuarea dialogului pe tot spectrul de chestiuni de interes reciproc pentru popoarele ambelor state.

Vicespeakerul a subliniat importanța de a dezvolta în continuare relațiile de colaborare în domeniul comercial-economic, umanitar, educațional, precum și necesitatea stringentă de a restabili cât mai rapid curselor aeriene directe, în interesul cetățenilor țărilor noastre”, se artă întrun comunicat emis de PSRM.

Totodată, în contextul situației regionale dificile, părțile au remarcat oportunitatea unei abordări constructive în procesul de edificare a relațiilor bilaterale, prioritate fiind acordată unei diplomații pragmatice bazate pe interese reciproc avantajoase.


Pub