Persoanele cu Covid-19 din Hong Kong vor fi obligate să poarte brăţări electronice
Autorităţile sanitare din Hong Kong au anunţat că, începând de vineri, 15 iulie, persoanele cu Covid-19 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice, scrie digi24.ro.
Foto: digi24.ro

Prin această măsură se doreşte ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Lo Chung-mau a precizat că autorităţile din domeniul sanitar vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale persoanelor infectate în aplicaţia lor mobilă "LeaveHomeSafe" pentru a le împiedica accesul într-o serie de locaţii şi, de asemenea, va fi implementată înregistrarea cu numele real în aplicaţie. 

Luni, Hong Kong a înregistrat 2.611 de cazuri confirmate de COVID-19 transmise local şi 252 de cazuri importate, conform datelor oficiale.

De la debutul programului de vaccinare în masă, în februarie anul trecut, aproximativ 6,75 milioane de persoane, sau 92,8% din populaţia eligibilă din Hong Kong, au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce peste 6,47 milioane, sau 89% din populaţia eligibilă, au primit două doze.

Până luni, 65,2% dintre persoanele eligibile din Hong Kong au primit a treia doză, de rapel, în timp ce un total de 169.429 de persoane au primit a patra doză, potrivit datelor oficiale.


Pub