(video) Rucsac galben - cadou pentru deputații PAS, pe scările Parlamentului. Cine l-a adus și ce era în el

Un cadou mai puțin obișnuit le-a oferit deputaților PAS fostul președinte AUR din Moldova, la un an după alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, în urma cărora Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu 61 de mandate. Vlad Bilețchi a adus pe scările clădirii Legislativului un rucsac galben, plin cu chestionare, completate de cetățenii care au participat la un sondaj de opinie, fiind întrebați dacă sunt mulțumiți de alegerea pe care au făcut-l la scrutinul de anul trecut.

Foto: captura ecran

„Cu această ocazie am adus în fața Parlamentului RM un rucsac galben, galbenul fiind culoarea care reprezintă actualul partid de guvernământ și ruczacul pentru că, mai toți care au absolvit Oxfordul, Harvardul și care astăzi ne guvernează, vin cu ruczăcelul la locul de muncă. Am făcut un sondaj de opinie, aici sunt 1500 de chestionare, 1500 de oameni au fost întrebați despre problemele pe care le au și dacă cred că RM merge într-o direcție bună sau rea. 891 din cei care au fost întrebați regretă alegerea făcută și cred că lucrurile merg într-o direcție greșită.

Mă adresez guvernării PAS. Mai grav decât insuccesul, care este o chestiune normală, este orgoliul, pe care nu pot să-l înțeleg și iert. Oameni buni de la vremuri bune, vedeți că situația este dramatică, lucrurile în țară merg din ce în ce mai prost, nemulțumirea oamenilor crește, Șor, Platon, socialiștii, Plahotniuc și toți ceilalți speculează această nemulțumire, încearcă să obțină dividente politice de pe urma acestui fapt, se pregătesc în toamnă și primăvară să vă dea jos. Vedeți că opoziția proeuropeană este la pământ, ați luat toate voturile posibile și i-ați murdărit pe toți din jurul dvs. Înțelegeți că dacă eșuați, la guvernare vor veni socialiștii, comuniștii, Șor. Observați că de unii singuri nimeni, nici noi nici voi nu reușim să facem față Poate e cazul să strângem rîndurile, să aplecăm urechea la sfaturi, la anumite critici constructive, să ne inspirăm unii de la alții, că nu toți oamenii cei mai deștepți de pe fața pământului s-au înscris în PAS, sunt oameni care nu vor să facă parte din partide, poate e timpul să îi cooptați și pe ei în actul de guvernare, poate pot să aducă și ei o plus valoare RM. Foarte multă lume de bună credință ar putea pune umărul și ajuta RM, dacă nu ar mai fi promovări doar pe criteriu de partid. Nu vreau să fiu verișoara doamnei Gavrilița sau verișorul doamnei Sandu, dar vreau să ajut RM să iasă din impas”, a declarat fostul președinte AUR din Moldova, Vlad Bilețchi.


Astăzi se împlinește un an de la alegerile parlamentare din iulie, 2021. Edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat, referindu-se la rezultatele obținute de PAS, după ce a preluat puterea, că în sat la bunicii săi se spunea „nu mai pot de хорошo”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu critici dure la adresa PAS. Acesta acuză „politicienii de pe lista PAS și pe Maia Sandu că a mințit oamenii și le-a spus că are nevoie de Parlament și de Guvern ca să aducă vremuri bune. „Azi avem la conducere cea mai slabă conducere a țării (majoritate parlamentară, guvern, președinte) din istoria modernă a Republicii Moldova”, susține Dodon și întreabă oamenii dacă îi vor mai răbda 3 ani.

Iar președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că acest an, guvernat de PAS, a fost unul cu reușite pe plan extern și cu o agendă dezastruoasă față de problemele interne ale Republicii Moldova. „Constatăm cu regret că nu există nicio strategie față de segmentele vitale, o comunicare proastă și o politică de cadre cu multe scandaluri și descurajări”, a adăugat acesta.

De cealaltă parte, într-o conferință de presă susținută pe scările Parlamentului, Partidul Acțiune și Solidaritate dă asigurări că oricât de grea ar fi acum situația, „ei fac tot ce au promis”. „PAS își îndeplinește angajamentele făcute în fața cetățenilor. Noi ținem minte ce am promis și știm că și cetățenii țin minte”, a spus președintele Legislativului, Igor Grosu.


Pub