‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea despre UASM: Facultățile agrare vor fi păstrate, dar în cadrul UTM

Vladimir Bolea despre UASM: Facultățile agrare vor fi păstrate, dar în cadrul UTM

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Astăzi, 11 iulie, profesori și studenți ai Universității Agrare de Stat din Moldova au organizat un nou protest, fiind contra fuziunii UASM cu UTM.

Profesorii au menționat că admiterea în acest an este compromisă din cauza acestor schimbări. În plus, au adăugat că era necesară întoarcerea terenurilor universității, pentru a-și desfășura activitatea normal, nu fuziunea universităților.

„Era necesar un centru agrar. Respectiv, puteau fi afiliate instituțiile de cercetare cu profil agrar universității, nu distrugerea tuturor acestora. Nu suntem absolut ascultați. Considerăm că atunci când s-a luat această decizie, trebuiau consultați și profesorii, nu doar părerea proprie. Trebuia realizată o analiză, să determinăm punctele forte și slabe, nu distrugerea universității”, au specificat profesorii participanți la protest.

La protest a participat Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare. Acesta a menționat că vor fi păstrate facultățile, dar în cadrul UTM.

„Toți studenții, profesorii de la facultăți își vor păstra locul, mai ales că Republica Moldova înregistrează un deficit de cadre didactice. Nu există nici cel mai mic pericol să rămâneți fără locuri de muncă sau să admitem că studenții nu vor avea loc la facultăți. Pe toate dimensiunile avem un deficit de lucrători. Doar la ANSA sunt 65 de locuri disponibile. Spre exemplu, nu putem deschide laboratorul de la Cahul, deoarece nu avem angajați. Întrebați asociațiile de profil pentru a afla ce deficit imens de locuri de muncă există în sector. Nu mai avem studenți – aceasta e cea mai mare problemă. Nici persoanele care au activat și locuiesc în spațiile locative oferite nu vor fi afectate, acestea vor rămâne să locuiască acolo”, a specificat Vladimir Bolea.

Reprezentanții UASM au specificat că vor continua înaintarea demersurilor pentru a stopa fuziunea.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›