(video) „Nu a fost o surpriză”. Prim-ministra explică de ce a decis să-l înlocuiască pe Viorel Gherciu

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, spune că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Foto: captură video

Întrebată și de motivul pentru care nu a fost invitată presa, prim-ministra a spus că reprezentanții mass-media au fot chemați la prezentarea noului ministru.

„Era orele 08:00 și încă nu s-a reușit probabil, nu știu o să discutați cu departamentul de presă și o să vă explice”, a spus acesta.


Viorel Gherciu a fost demis. În această dimineață, Vladimir Bolea a fost învestit în funcție de ministru al Agriculturii.

La rândul său, Gherciu a spus că decizia l-a luat prin surprindere. „Voi avea mai mult timp să petrece cu familia și cu colegii voi identifica noi oportunități pentru ulterioara activitate. Nu am discutat dacă rămân în minister, lăsăm ușile deschise și podurile întregi”, a spus acesta, întrebat ce va face după plecare.

Săptămâna trecută fostul ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să își prezintre demisia.

Membrii Guvernului învestit la 6 august 2021, de Parlament, au depus jurământul în fața președintei Maia Sandu, în aceeași zi. În funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a fost numit Viorel Gherciu.


Pub