Ultima oră! Vladimir Andronachi, dat în căutare de Interpol pentru a fi arestat și extrădat

Vladimir Andronachi este dat în căutare de Interpol pentru a fi arestat și extrădat, anunță Inspectoratul General al Poliției. Potrivit unui comunicat emis de instituție, acesta „a devenit astăzi vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare”.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi, Andronachi Vladimir, născut la data de 13.10.1980, a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare.

Menționăm că, la 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău”, se arată în nota poliției. 

În luna aprilie, pe numele fostului deputat PD Vladimir Andronachi a fost emis mandat de arestare preventivă în contumacie, pentru 30 de zile, vizat în dosarul penal „Metalferos”.

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire într-un episod din Dosarul Frauda bancară. Astfel, celor trei li se încriminează, de către Procuratura Anticorupție comiterea escrocheriei și spălării de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat, anunță instituția de urmărire penală.


Pub