(video) Mihai Stratulat: Ala Nemerenco trebuie demisă. Chiar și când a fost consilier municipal, nu a făcut nimic pentru sănătate în Chișinău

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, ar trebui înlocuită cu o altă persoană. De această părere este pediatrul Mihai Stratulat, care consideră că actuala șefă pe Sănătate nu face față provocărilor. „Chiar și când a fost numită am spus că din păcate, când a fost consilier municipal, nu a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din mun. Chișinău”, a declarat Stratulat, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Mihai Stratulat spune că nu vede nicio diferență între modul cum a fost administrat sistemul de sănătate anterior și cum este administrat acum, când la cârma Ministerului Sănătății se află Ala Nemerenco: „Eu nu văd o diferență, nu văd un know-how, chiar dacă vorbim despre pandemie, ați observat cumva, altfel s-a schimbat cum a fost gestionată pandemia de către ex-ministra Sănătății și de către doamna Nemerenco? Cumva ați văzut alte strategii, altfel să acționeze? Deloc. Cum s-a mers, exact așa, numai că, atunci când nu era doamna Nemerenco ministră, critica dur, în fiecare zi câte 2-3 postări, despre cât de greșit era gestionată pandemia de către ministerul de atunci. După ce a revenit, trăgeam nădejde că va fi o altă abordare, dar a fost exact aceeași abordare. Cum am primit donații, pentru că noi investiții în spitalele noastre din bugetul de stat nu avem, și o să observați, cu pandemia asta să spunem mulșumesc Covidului că am mai primit donații de câteva milioane de euro”.

Pediatrul consideră că la șefia Ministerului Sănătății ar trebui să vină o altă persoană: „Ala Nemerenco trebuie schimbată de la Ministerul Sănătății. Chiar și când a fost numită am spus că din păcate, când a fost consilier municipal, nu a făcut nimic pentru sistemul de sănătate din mun. Chișinău. Și mai ales fiind consilier municipal, pentru 6 luni a plecat în România și a fost consilier al ministrului Sănătății de acolo. După 6 luni, acel ministru a fost dat afară, consilierii înseamnă că nu erau destul de buni”.




Pub