(video) Urmează noi demisii după Gherciu? Gavrilița: Unii au renunțat la o anumită carieră pentru pozițiile în Guvern, dar ne dorim o viteză mai mare pe anumite domenii

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a răspuns astăzi zvonurilor privind alte remanieri în Guvern. „Vorbesc în continuu cu miniștrii și dacă voi vedea că anumite lucruri nu se mișcă suficient de repede atunci cred că după un an e cazul să vedem dacă putem găsi alternative mai bune”, a declarat aceasta astăzi.

Foto: UNIMEDIA

„E o întrebare complicată pentru că foarte multe dintre persoanele care au acceptat pozițiile în Guvern au renunțat la o anumită carieră, poate poziții mai bine plătite, dar sunt timpuri complicate, ne dorim o viteză mai mare pe anumite domenii, prioritizarea mai bună a politicilor, de aceea vorbesc în continuu cu miniștrii și dacă voi vedea că anumite lucruri nu se mișcă suficient de repede atunci cred că după un an e cazul să vedem dacă putem găsi alternative mai bune”, a spus aceasta.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus, în dimineața zilei de astăzi, 8 iulie, jurământul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, spune că a aflat despre demisia sa în această dimineață. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta, în această dimineață.

De cealaltă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița spune că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct, nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Săptămâna trecută, deja fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să își prezintre demisia.


Pub