Dinu Plîngău despre demisia lui Gherciu: Flori, lipsă de transparență și un pic de tăcere incomodă

Președintele Partidului Platforma DA, Dinu Plîngău, spune că „s-a bucurat când a aflat ieri că va fi schimbat ministrul agriculturii și a rămas satisfăcut de vestea că locul lui Gherciu va fi preluat de Vladimir Bolea”, însă consideră „trist să vadă procedura în raport cu Viorel Gherciu. „Flori, lipsă de transparență și un pic de tăcere incomodă”, a comentat acesta.

Foto: UNIMEDIA

M-am bucurat când am aflat ieri că va fi schimbat ministrul agriculturii și sigur am rămas satisfăcut de vestea că locul domnului Gherciu va fi preluat de Vladimir Bolea. Trist însă a fost să văd această procedură, această umilință făcută în raport nu cu ministrul, ci cu întreaga instituție, ramură, dacă vreți. Când nici măcar deja fostul ministru nu știa azi că va fi schimbat. Flori, lipsă de transparență și un pic de tăcere incomodă. Sigur, remanieri trebuie făcute nu doar în agricultură. Miniștrii Spînu și Gaibu sunt mult mai demni de schimbat


Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus, în dimineața zilei de astăzi, 8 iulie, jurământul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fostul ministru, Viorel Gherciu, spune că a aflat despre demisia sa în această dimineață. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta, în această dimineață.

De cealaltă parte, prim-ministra Natalia Gavrilița spune că decizia privind demiterea lui Viorel Gherciu nu a fost o surpriză. „Eu discut cu fiecare ministru și noi avem o comunicare eficientă, eu comunic cu ei direct, nu prin intermediul presei, așa că schimbarea nu a fost surpriză”, a declarat acesta.

Săptămâna trecută, deja fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a negat zvonurile precum că ar intenționa să își prezintre demisia.


Pub