80 de containere pentru deșeuri distruse și incendiate, într-o lună, în Chișinău: Apelul primarului capitalei

80 de containere au fost vandalizate sau incendiate în municipiul Chișinău, pe parcursul lunii iunie. Astfel, cele mai multe tomberoane amplasate la platformele de evacuare a deșeurilor municipale, au fost vandalizate în sectoarele Botanica și Rîșcani ale capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Foto: facebook

„2 containere pentru colectarea deşeurilor din plastic, 2 pentru sticlă şi 1 pentru colectarea hârtiei - au fost incendiate. 40 de containere zincate, precum și 35 din plastic au fost desenate sau deteriorate de către persoane necunoscute.Doar pentru procurarea unui nou container sunt cheltuiți cca 7000 de lei.

Operatorul municipal de evacuare a deșeurilor, îndeamnă chișinăuienii, să nu arunce în tomberoane mucurile de țigară nestinse, pentru a evita incendierea acestora.

Specialiștii urmează să decidă, dacă tomberoanele incendiate și cele vandalizate pot fi reparate sau ar trebui înlocuite cu altele noi”, a menționat Ion Ceban. 

„Sunt banii chișinăuienilor”, a mai declarat Ceban. 

Totodată, Î.M. Regia „Autosalubritate”, face apel către toți locuitorii și oaspeții capitalei să nu distrugă containerele de la platformele de gunoi, iar dacă au observat persoane care fac acest lucru, să anunțe oamenii legii, apelând la 112.


Pub