(doc) Contestația „călătoare”: CSJ a trimis înapoi Curții de Apel pentru examinare cererea Cancelariei de Stat de anulare a noului tarif la transport

Curtea Supremă de Justiție a trimis înapoi Curții de Apel pentru examinare cererea Cancelariei de Stat privind anulare deciziei Consiliului Municipal Chișinău care prevede majorarea tarifului la transportul public. 

Foto: UNIMEDIA

„Se constată competența completului Curții de Apel Chișinău, specializat în examinarea cauzelor în contencios administrativ, la examinarea acțiunii de control normativ depusă de Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat împotriva Consiliului mun. Chișinău, persoană terță Primarul General al mun. Chișinău cu privire la anularea actului administrativ cu caracter normativ. Cauza de contencios administrativ, la acțiunea de control normativ depusă de Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat împotriva Consiliului mun. Chișinău, persoană terță Primarul General al mun. Chișinău cu privire la anularea actului administrativ cu caracter normativ, se remite conform competenței spre examinare Curții de Apel Chișinău. Încheierea nu se supune niciunei căi de atac” , se artă se arată în decizia Curții Supreme de Justiție.


Search Col Civil by UNIMEDIA on Scribd



Curtea de apel a decis ințial că aceasta cerere trebuie sa o examineze Judecatoria Rîșcani, apoi aceasta a ajuns la Curtea Supremă de Justiție care urma sa hotărască ce instanța mai exact va examina contestația Cancelariei de Stat.

Comisia pentru Situații Excepționale Chișinău a solicitat Guvernului să renunțe la contestația depusă în instanța de judecată împotriva deciziei privind majorarea tarifelor în transportul public din capitală. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ion Ceban.

Călătoria cu transportul public costa 6 lei din 1 iulie, în mun. Chișinău, conform noii metodologii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul ședinței din 13 iunie. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat, anunță Primăria capitalei.

Totodată, 200 de mii de pensionari, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a, precum și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.


Pub