MAE rus: Militarizarea RM seamănă cu acapararea de noi teritorii de către NATO. Nu va crea o „atmosferă favorabilă” negocierilor privind transnistria

Militarizarea Moldovei, care este promisă Chișinăului de către partenerii occidentali, nu va contribui la crearea unei „atmosfere favorabile” negocierilor pentru soluționarea conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută, ieri, 6 iulie, de Alexei Zaițev, șef adjunct al Departamentului Informare și Presă al Ministerului de Externe al Rusiei, scrie Eadaily.com.

Foto: csn-tv.ru

Oficialul a mai menționat că așa-numita asistență militară NATO nu corespunde statutului neutru al Republicii Moldova și, în general, este puțin probabil să contribuie la întărirea capacității de apărare a republicii.

„Este puțin probabil ca pomparea armelor NATO, care subminează nu numai statutul neutru al Republicii Moldova, să contribuie la întărirea securității acesteia”, a spus el.

Moscova solicită Chișinăului să adopte o abordare echilibrată a cooperării militare cu țările occidentale, afirmând că un astfel de „ajutor” amintește mai mult de acapararea teritoriilor.

„Federația Rusă și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la eforturile Occidentului de a implica Moldova într-o cooperare mai strânsă în sfera militară și militaro-tehnică. Facem apel la partea moldovenească să abordeze cu reținere asistența militară din Occident, care, după cum arată experiența istorică, urmărește obiective care sunt foarte departe de sarcinile de menținere a păcii și stabilității”, a conchis Alexei Zaițev.


Pub